Mediets roll i historien

Här en introducerande presentation om mediets roll i historien. Jag kan dock tycka att  mediets roll kan överbetonas just när man fokuserar på mediets samhällsförändrande roll, för som vanligt måste större samhällsförändringar  sättas i ett sammanhang där exempelvis ekonomiska, sociala och överhuvudtaget tekniska  förändringsprocesser samverkar.

Presentationen är inte särskilt kyrkligt inriktad, men man kan konstatera att vid varje större förändring av kommunikationsmedel så har det förändrat även religiös tro och praktik.

Själva presentationen finns: här

Detta är för övrig den första Prezi-presentationen jag gjort, viket i sig var intressant. Jag kan snabbt konstatera att Prezi är ett väldigt lätt presentationsprogram att använda sig av, men som vanligt tar det givetvis tid att till fullo kunna utnyttja programmet. Jag uppskattar möjligheten att kunna zooma (även visuellt) in på ett ämne, även om jag inte utnyttjade den möjligheten i särskilt stor utsträckning den här gången. Men att presentationen blir bättre bara för att man använder sig av ett nytt verktyg – i jämförelse med en traditionell Powerpoint – stämmer givetvis inte. Tydligen kan man inte ( i a f på något lätt sätt) bädda in en Prezi på en wordpress-blogg, vilket känns som en klar begränsning, men klicka på länken så hittas den.

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s