Engelsk biskop avstängd pga Facebook-uppdateringar

Att Facebook inte enbart är en privat plats har en engelsk biskop fått erfara den senaste veckan. Biskop Pete Broadbent (finns på Twitter som @pete173) blivit avstängd från sitt ämbete till följd av sina Facebook-uppdateringar där han uttrycker sitt missnöje med det stundande engelska kronprinsbröllopet. Han är själv republikan och tycker följaktligen att det finns viktigare saker att fokusera på. Han skriver på FB bland annat att han ger äktenskapet sju år, att det kommer att kosta en förmögenhet, att det gör honom illamående med mera, vilket indignerat rapporteras i exempelvis Daily Mail (en tidning med kanske inte skall tas som den mest seriösa).

Om man emellertid läser hans uppdateringar i ett sammanhang såsom The Church Mouse förtjänstfullt tydliggör, kommer saken i ett något annat ljus. I korthet kan man säga att han lyckönskar paret till äktenskapet som bör vara deras personliga sak, inte nationens och massmedias, och att det brittiska kungahuset trots allt har ett problematiskt track record när det gäller äktenskap.

Han blev dock avstängd och har får framföra en ursäkt där han bland annat tar upp sitt onyanserade språk, och även hans dåliga omdöme att använda en ”semi-offentlig” yta som Facebook för denna typ av diskussion.

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s