Att spränga tid och rum med web 2.0: Exemplet Hela Kyrkans Hemsida

I lördags höll jag ett seminarium med titeln ”Att nå människor med ny informationsteknik: Facebook, traktater och boktryck” på Hela Kyrkans Hemsida i Stockholm – detta trots askmoln och inställda flyg. Innan föredraget lade jag upp min powerpoint-presentation på Slideshare och det var drygt 60 personer som kollade på presentationen innan föredraget. Under dagen streamades seminarier och lite annat via Bambuser så föredraget kan du hitta här (uppdelat i tre delar till följd av tekniska begränsningar). Tydligen var det i alla fall 13 stycken som följde mitt seminarium live.

Före, under och efter dagen har man kunnat följa vad som händer på Twitter via ”hashtagen” #helakyrkan. Vad jag ångrar att jag inte gjorde var att uppmuntra folk (på plats och tittare via Bambuser) att använda Twitter för att komma in med frågor under själva seminariet – antingen via hashtagen eller via mitt personliga konto.

Om du kollar på seminariet via Bambuser eller ser presentationen och har funderingar så posta dem gärna här i kommentatorsfälet.

Det här är ett utmärkt exempel på hur man kan använda sig av olika webbaserade tjänster för att utsträcka en händelse i tid och rum. Med lite fantasi kan man givetvis tillämpa det på andra områden, vilket jag givetvis kommer att fortsätta att experimentera med i andra sammanhang.

Tidningen Världen idag rapporterade också från Hela Kyrkans Hemsida – artiken finns här.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Att spränga tid och rum med web 2.0: Exemplet Hela Kyrkans Hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s