Fadern, Sonen och Den Helige Ande – nu på Twitter

En av Twitters stora fördelar är att det är möjligt att följa och få inblick i olika personers och organisationers görande och tänkande. Via Twitter kan jag nu följa exempelvis Gud, Jesus och Den Helige Ande, och inte bara via ett konto per ”person” utan var och en har ett flertal konton (gå bara in på Twitter, find people, och sök på God, Jesus, Christ, Holy Spirit osv). Problemet är alltså svårigheten att veta vem som är vem. Vem som helst kan starta ett twitterkonto i någons namn. Till exempel har Jesus runt 15 olika konton, en del skapade av hans fans, några andra av mindre välvilligt inställda twittrare. Detsamma gäller även för till exempel påve Benedictus XVI.

Anhängare till Jesus förmedlar i hans namn till exempel stärkande ord från Bibeln, medan en annan Jesus rapporterar till exempel lite skämtsamt från korset på långfredagen att ”looks like I’m gonna be hangin out here for a while”. 

Att autenticitetsproblemet är reellt visas om inte annat av att Twitter numera har en funktion som verifierar att det är den person som utger sig för twittra som verkligen står bakom ett konto.

Som sagt – nätets öppenhet är tveeggad.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Fadern, Sonen och Den Helige Ande – nu på Twitter

  1. Pingback: Tweets that mention Fadern, Sonen och Den Helige Ande – nu på Twitter « Churchandinternet Blog -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s