Att be genom en lavalampa

Att nätet kommer att förändra människors religiösa trosföreställningar, och de sätt man praktiserar sin tro, kommer jag troligtvis att upprepa till leda här. Men det är som om den digitala tekniken och att fältet är tämligen fritt uppmuntrar till nyupptäckter och kreativitet (i de goda fallen). Så också när det gäller religion.

Besökte emergingchurch som är en brittisk kyrklig sajt/portal som samlar resurser som reflektioner, levnadsberättelser, bloggar och forskning om kristendomens roll och möjligheter idag.

Där ges också möjligheten att be via en animerad lavalampa.

Man öppnar upp ett fönster med lavalampan och sedan har man möjlighet att skriva in sina böner i de bubblor som stiger upp mot ytan. Lampan kan också minemeras så att den kan stå på i bakgrunden på datorn så länge du vill.

Skaparna av bönelampan frågar sig: ”But is this *real* prayer? – Why not? What makes a prayer ‘real’? Does prayer have to take place in a church building or using certain ‘special’ words? Christians prayer in wide variety of ways – if you mean it, then it’s the real thing.”

Kreativt! (Ursprungligen publicerat 080409)

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s